Staré stavení zapálil blesk, hrozilo rozšíření ohně na další budovy

Benešov (Blanensko) – Po zásahu bleskem začalo hořet částečně opuštěné zemědělské stavení v Benešově na Boskovicku. Vzplála střecha rozlehlé budovy a hrozilo, že oheň přeskočí i na okolní rodinné domy. Hasiči ale rozšíření požáru dokázali včas zabránit. Majitel nemovitosti škodu odhadl na tři miliony korun.

K hašení požáru přijelo deset hasičských jednotek – profesionálové z Blanska a Boskovic i dobrovolní hasiči z Benešova a okolních obcí. Padesátka hasičů se rozdělila do dvou skupin, které bojovaly s ohněm v přední i zadní části budovy. Aby plameny neohrozily okolní rodinné domy, museli hasiči strhnout komín a rozebrat střechu.

Oheň se podařilo dostat pod kontrolu před sedmou hodinou večer, asi po dvou hodinách hašení. Zásah ale bude pokračovat až do rána. Patrně bude nutné strhnout jednu ze štítových zdí, která zbyla v troskách objektu.

Budova původně sloužila jako rodinný dům, dnes je však využíván pouze její hospodářský přístěnek. Sídlí v něm stádo dvaceti ovcí, které však požár neohrozil, protože byly na pastvě. Podle svědků plameny začaly šlehat z budovy poté, co do ní udeřil blesk. Tvrzení ale ještě prověřují hasiči. Majitel budovy předběžně škodu odhadl na tři miliony korun.