Rekordní objev celníků: V tržnici SAPA našli 13 tisíc padělků hodinek

Praha - V pražské tržnici SAPA objevili celníci v pondělí více než 13 000 padělků hodinek luxusních značek jako Breitling nebo Rolex. Cena originálů by přesahovala dvě miliardy korun. V tržnici je prodávali za 500 až 1 500 korun za kus. Celníky na padělky upozornili policisté z týmu Regulátor, který se na území Prahy zaměřuje na trestnou činnost cizinců.

Přímo u skladu policisté zadrželi třiatřicetiletého cizince, který právě vynášel tašku plnou hodinek. Kromě hodinek byly ve skladu peněženky a opasky. Celková škoda činí téměř 2,1 miliardy korun.

Při akci zadrželi policisté dalšího muže, který nesl padělky oblečení. „Následně pak společně nalezli další sklad s padělky různého oblečení v hodnotě čtyř milionů korun,“ uvedla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Tým Regulátor funguje dva roky, má za sebou přes 300 akcí a zajistil zboží v hodnotě bezmála čtyř miliard korun. Mezi jeho největší úspěchy patří odhalení několika skladů s padělky oblečení a hraček, pěstíren konopí, osmnácti tisíc litrů nekolkovaného alkoholu a nelegální výrobny masa, kde policisté zajistili osmadvacet tun závadných potravin. Pondělní nález padělaných hodinek je ale zatím největším případem tohoto týmu.