Metro nepojede čtvrtý víkend v řadě, tentokrát do Hostivaře

Praha – Po celý prodloužený víkend se musí cestující v Praze obejít bez metra mezi stanicemi Náměstí Míru a Depo Hostivař na lince A. Omezení je již čtvrté v řadě, o minulých víkendech byly výluky na lince C a dvakrát na lince A pod centrem města.

Metro A nepojede v sobotu, neděli a sváteční pondělí 17. listopadu zpod náměstí Míru do hostivařského depa. „Dojde ke kompletní výměně dvou výhybek, které zajišťují přímý provoz mezi stanicemi Želivského a Strašnická. Souběžně se bude provádět oprava trakčních kabelů v měnírně ve stanici Jiřího z Poděbrad,“ zdůvodnil výluku mluvčí pražského dopravního podniku Radek Štábl.

Pro cestující z Vinohrad a Strašnic to znamená, že budou muset využívat náhradní dopravu, kterou zajistí mimořádná linka XA a také pravidelné linky 5 a 11, částečně také odkloněné autobusové linky, které nebudou končit na terminálech u stanic metra, jež nebudou v provozu.

Tramvaje XA budou tentokrát jezdit z Bruselské na zastávku Nádraží Strašnice, obslouží tak uzavřené stanice metra Náměstí Míru, Flora, Želivského a Strašnická, tramvaj pojede také přes I. P. Pavlova. Interval se bude podle informací ogranizace ROPID pohybovat mezi 7 a 10 minutami.

Trasa linky XA:

  • Bruselská – I.P.Pavlova – Náměstí Míru – Šumavská – Vinohradská vodárna – Perunova – Orionka – Flora – Olšanské hřbitovy – Želivského – Želivského – Vinohradské hřbitovy – Krematorium Strašnice – Vozovna Strašnice – Nad Primaskou/Vozovna Strašnice – Strašnická – Na Hroudě – Nádraží Strašnice/Radošovická

Na Strašnické potom bude možné z náhradní tramvajové linky přestoupit na autobusy, které zpravidla končí na Skalce či Depu Hostivař. Takto odkloněné budou linky 111, 125 a 329. Linky 223, 263, 266, 364 a 366 potom budou místo Depa Hostivař končit na Želivského. Mezi Skalkou a Strašnickou navíc pojedou posilové spoje linky 175.

Vydáno pod