Babí léto vydrží i přes víkend. V pondělí už dorazí do Čech déšť

V pondělí bude pršet na celém území Čech, v úterý i na Moravě a ve Slezsku (zdroj: ČT24)

Ranní mlhy, slunečno a příjemné teploty, tak vypadá počasí posledních dní. Babí léto v Čechách vydrží do pondělí, kdy podle meteorologů přijde na většinu území déšť.

Ranní teploty se v pátek pohybovaly mezi pěti a jedenácti stupni Celsia. Na většině území také převažovalo jasno až polojasno. Jen na západě Čech a východě Slezska se vyskytovaly mlhy.

„Počítáme s tím, že zmíněné mlhy a oblačnost se budou v dopoledních hodinách rozpouštět. Pak nás čeká opravdu slunečný den,“ uvedl meteorolog Michal Žák. Nejvyšší teploty by v pátek měly přes den dosáhnout 16 až 20 stupňů. Přeháňky se objeví jen ojediněle na Šumavě, případně v západních Čechách.

Počasí v pátek
Zdroj: ČT24

I o víkendu bude převládat příjemné počasí. V sobotu bude většinou polojasno, během dne ale již může v Čechách přibývat oblačnosti a na západě Čech se ojediněle objevit i přeháňky. Denní teplotní maxima se budou pohybovat mezi 15 a 19 stupni, v noci teploty klesnou na 5 až 9 stupňů.

V neděli už bude podle meteorologů oblačnosti přibývat. Zatímco na Moravě a ve Slezsku by mělo být ještě stále polojasno, v Čechách bude oblačno až zataženo a na západě už musí počítat s deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 a 18 stupni.

Počasí o víkendu
Zdroj: ČT24

V pondělí už bude podle předpovědi pršet na celém území Čech. „Předpokládá se, že nejvíce těch srážek dorazí odpoledne a večer, případně v noci na úterý,“ uvedl Žák. Nejpozději dorazí přeháňky na východ Česka. Denní teploty budou ale stále dosahovat 14 až 18 stupňů.

Nejdeštivějším dnem příštího týdne bude úterý (zdroj: ČT24)

Zataženo s deštěm zůstane i v úterý, které bude také nejdeštivějším dnem příštího týdne. V odpoledních hodinách by ale již mělo oblaků postupně ubývat. Ve středu by se přeháňky měly objevovat jen místy. Teplota ovšem klesne na 14 až 16 stupňů Celsia. Od čtvrtka by ale mělo opět přijít mírné oteplení.

Počasí v týdnu
Zdroj: ČT24