Divácká k(K)ometa

Naše hokejová soutěž zažívá znovu výjimečné časy. Výluka v NHL vrátila nejzářivější hvězdy zpět na domácí stadiony a návštěvnost většiny zápasů šplhá jako Bedřich Šupčík k olympijskému zlatu. Nejdramatičtější změnu prožívají Rytíři z Kladna. Tým, který se loni nedostal přes průměr 3 000 diváků na jeden domácí zápas v základní části, je najednou mezi evropskou špičkou – s návštěvou zprůměrovanou na 10 295 diváků na jeden domácí zápas!

Jaromír Jágr v kladenských barvách je fenomén, který dokáže zasytit diváky i libeňského hokejového bumbrlíčka. Ale k rekordu potřeboval i faktor K. Není to náhoda, že i pod diváckým součtem ze (zatím) jediného „open air“ utkání české hokejové extraligy jsou podepsáni brněnští fanoušci. Ti totiž povzbuzovali svůj tým už ve druhé nejvyšší soutěži a od návratu mezi elitu plní brněnskou halu Rondo bez ohledu na soupeře. A asi už nikoho nepřekvapí, že plná kapacita brněnské haly, tedy 7 200 diváků, byla dorovnána i při souboji vysokoškolských týmů Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického, stejně jako při domácích extraligových duelech.

Když se pak do O2 arény na zápas Kladna s brněnskou Kometou natěsnali rekordní 17 182 diváci, většina měla kolem krku klubovou šálu. K hokeji diváci patří a také díky nim to bylo krásné hokejové představení Po zásluze po něm hráči vítězného Brna i jejich fanoušci děkovali Jaromíru Jágrovi, že jim takový svátek umožnil. Slavná 68 zase vysekla kompliment nabitým tribunám, i když vlastně už nebylo zapotřebí slov. O tom, jak si Jágr hokejových diváků váží, svědčil samotný fakt, že nastoupil i s bolestivým zraněním, jenom aby výjimečný večer nepokazil.

Mimochodem, jenom pro doplnění rekordních tabulek, 7 200 diváků na univerzitním hokeji je evropský rekord a co se týká rekordu Tipsport extraligy, pokud se výluka protáhne, tak by zvažovaný souboj Kometa Brno – Rytíři Kladno pod otevřeným nebem určitě s rekordním součtem pořádně zahýbal.

Vydáno pod