Hokej bude web ČT vysílat živě i s komentářem

Letošní mistrovství světa v ledním hokeji přinese několik novinek. Česká televize odvysílá všech 64 zápasů nadcházejícího šampionátu na svém webu živě, poprvé navíc všechny doprovodí komentářem. Každé utkání, ale i další pořady k mistrovství budou nově také opatřeny skrytými titulky.

„Skryté titulky především umožní užít si šampionát i lidem se zdravotním handicapem. Využitelné jsou ale například i pro sledování utkání v hlučnějším prostředí, kde má divák díky nim i bez zvukového doprovodu dokonalý přehled o celém průběhu zápasu. Celkově připravíme z mistrovství více než 190 hodin vysílání se skrytými titulky,“ popisuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Program ČT sport nabídne kompletní vysílání mistrovství v hokeji opatřené skrytými titulky poprvé v historii. Dohromady se bude jednat o 167 pořadů, kromě všech zápasů tedy i o studia mistrovství světa či pořad Hokejové poledne.

Hokej živě v televizi, na webu i v HbbTV

Úplně poprvé budou živé přenosy hokejových zápasů k dispozici také majitelům televizorů s podporou HbbTV. „Součástí přehrávače pro živé vysílání bude ojedinělá HbbTV funkce timeshift neboli možnost posunu vysílání zpět v čase,“ avizuje výkonný ředitel Nových médií ČT Pavel Kohout.

Funkce posunu zpět v čase na HbbTV
Zdroj: ČT24

Všechny zápasy mistrovství v živém přenosu bude mít k dispozici také internetový divák, a to na adrese www.mshokej.cz. Speciální web k mistrovství i aplikace HbbTV nabídnou i záznamy utkání, nejzajímavější momenty, sestřihy, rozhovory a reportáže.

Součástí hokejové aplikace HbbTV bude rovněž informační servis, včetně online dat z jednotlivých zápasů. Po vzoru zpravodajské lišty ČT24 bude k dispozici i samostatná hokejová lišta s přehledem hlavních aktualit. Aplikace bude na kanálu ČT sport rychle dostupná prostřednictvím speciálního modrého tlačítka. „Živé přenosy, a to nejen hokejové, budou k dispozici i v inovované HbbTV aplikaci iVysílání, která zahrnuje vylepšení i při přehrávání archivních videí. Jedná se například o vysílání se zvukovým popisem pro zrakově handicapované, nechybí ani možnost volby titulků pro sluchově znevýhodněné diváky,“ doplňuje Pavel Kohout.