V Praze asi bude rádio zaměřené na world music, získalo licenci

Praha - V Praze může začít vysílat nová rozhlasová stanice zaměřená na world music s názvem Radio Ethno. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání totiž na svém zasedání tento týden udělila licenci společnosti Ultravox, která jej chce provozovat. Firmu vlastní bývalý člen RRTV a publicista Petr Žantovský. Rozhlasovou licenci získala i firma Max Loyd pro svou stanici s názvem radio DJ, jejímž třetinovým spolumajitelem je šéf stanic Evropa 2 a Frekvence 1 Michel Fleischmann.

Rada udělila Ultravoxu licenci pro vysílač v Praze-Zeleném pruhu o kmitočtu 90,7 MHz a výkonu 100 wattů, sdělil předseda rady Václav Žák. Rádio tak po spuštění vysílání bude moci naladit zhruba 300.000 posluchačů.

Další, druhou licenci pro Prahu získal projekt pražské alternativní stanice radio DJ společnosti Max Loyd, která již nyní díky licenci z roku 2005 vysílá z vysílače na Vinohradech na kmitočtu 89,0. Nyní může stanice vysílat i z vysílače v Jinonicích na kmitočtu 102,9 MHz o výkonu 100 wattů. Nová frekvence pokrývá podle údajů rady zhruba 80.000 obyvatel.

Info DJ Radio se podle svých internetových stránek zaměřuje na mladé lidi mezi 15 a 25 lety, kteří vyhledávají jinou muziku, než jakou jim nabízejí tradiční rádia. Podle průzkumu poslechovosti Radio Projekt si jej loni ve druhém pololetí alespoň jednou denně naladilo 2000 lidí a patřilo v tomto ohledu k nejmenším v Praze.