TV Barrandov odstartuje s osvědčeným zbožím: Saudek, Bubílková, Mládek

Praha - Nová plnoformátová komerční stanice TV Barrandov zahájí vysílání 11. ledna. Zpočátku vsadí na osvědčená jména, na obrazovkách se tak objeví mimo jiné fotograf Jan Saudek, Zuzana Bubílková nebo Ivan Mládek. Programové schéma nové stanice dnes představilo vedení televize novinářům.

Saudek bude mít v TV Barrandov vlastní talk show, v níž diváci uvidí, jak vyzpovídal zpěvačku Báru Basikovou, režiséra Jana Hřebejka či zpěváka skupiny Kabát Josefa Vojtka. Bubílková se na obrazovku vrací s politickou satirou. Pořad bude mít název Politická Bubu show aneb Konečně bez cenzury.

Ivan Mládek pak společně se svými kolegy z Banjo Bandu bude hlavním hrdinou komediálního seriálu ze „života pokleslé aristokratické rodiny“ Cyranův ostrov.

K dalším pořadům TV Barrandov patří původní seriál Profesionálové s Alexejem Pyškem či Josefem Poláškem nebo satirický pořad Koko TV, v níž se objeví Lumír Tuček či Miloš Knor známí ze série televize HBO Na stojáka. Na programu bude i soudní show Suďte s Johnem Bokem a advokátkou Klárou Slámovou, která obhajovala například Jiřího Kajínka.

Kromě vlastní tvorby TV Barrandov nabídne i zahraniční filmy, pořady pro děti, dokumenty či vlastní zpravodajský pořad 90 minut. Zpravodajství ale podle šéfa programu Přemysla Svory není prioritou televize, bude se však snažit divákům „srozumitelnou formou“ říct, co se ten den stalo.

TV Barrandov je další z nových, takzvaných digitálních stanic, která spustí svůj provoz. V červnu tak již učinila zpravodajsko-publicistická stanice Z1. Obě stanice stejně jako Óčko, regionální RTA, TV Pohoda a Febio TV získaly licenci pro nastupující zemské digitální TV vysílání (zkráceně DVB-T).

Sledovat TV Barrandov bude možné přes DVB-T, ale také satelitní a kabelové operátory včetně největšího UPC a internetové operátory.