Ostravské studio ČT chystá nový magazín o oblékání Zkus mít vkus

Ostrava - Ostravské studio České televize chystá od ledna nový lifestylový magazín Zkus mít vkus, který se chce zaměřit na nápaditý a originální přístup k odívání. Magazín nechce nabízet výlety na přehlídková mola ani nákupy v exkluzivních buticích, ale chce spolupracovat s diváky, kteří autorům pořadu dovolí nahlédnout do svého šatníku.

V pořadu Zkus mít vkus tak každý pátek od 17:30 budou moci diváci spolu s moderátorkou pořadu Lucií Loosovou nahlédnout do jednoho šatníku. Osoba, která si štáb pustí do svého soukromí, prozradí nejen to, v čem nejraději chodí do práce, ale i do čeho se obléká přes den a třeba i to, v čem uléhá. Všechno bude z nadhledu sledovat vizážista, který poradí, v čem je třeba přidat, kde ubrat, a někdy i pochválí za dobrý vkus.

Na závěr stylista účastníkovi pořadu poradí, jaké barvy, střihy, materiály a vzory volit, a sestaví pro něj výsledný outfit padnoucí právě jemu na míru. Ne vždy ale půjde jen o naprosto civilní verzi, budou i tematické speciály, např. příprava na plesovou sezonu, výbava na lyže, volba vhodného prádla nebo plážový styl.

V pořadu nebude chybět ani soutěž pro diváky včetně možnosti přihlásit se k proměně. Komunikovat s diváky bude televize nejen prostřednictvím obrazovky, ale i webového speciálu www.ceskatelevize.cz/zkusmitvkus, kde bude kromě pravidelně doplňovaných informací také přihláška do pořadu. Webový portál i nový pořad se poprvé rozjedou 2. ledna.