ČT na Karlovarsku upraví převaděče, ruší je digitální vysílání

Karlovy Vary - Česká televize musí upravit v části Karlovarského kraje nastavení analogových převaděčů. Jejich signál začalo od pondělí rušit spuštěné digitální vysílání komerční sítě z vysílače Krašov v Plzeňském kraji. Úpravy se budou týkat převaděčů programu ČT2 v oblasti Bečova nad Teplou a Mariánských Lázní.

Negativní vliv digitálního zemského vysílání na analogové převaděče, které využívají 52. kanál, a následující zhoršení příjmu programu ČT2 prokázalo kontrolní měření. Lidé přijímající ČT2 z Mariánských Lázní proto musí na svém televizoru přeladit na 56. kanál a z Bečova na 50. kanál.

Nutnost přeladit se týká jen diváků z Mariánských Lázní, Bečova nad Teplou a nejbližšího okolí, kteří dosud ČT2 přijímali na 52. kanálu. Dále vlastníků a správců domů, jimž toto vysílání sloužilo jako signál pro domovní televizní rozvody. „Ostatní obyvatelé ze jmenovaných míst přijímající dvojku analogově z jiného vysílače, digitálně nebo dalšími způsoby nemusí nic měnit,“ uvedl Štěpán Janda z tiskového odboru ČT.

Více o digitalizaci: internetový speciál www.digict.cz, teletext ČT1 na straně 650 a tel. linka 261 13 74 74 (denně od 07:30 do 20:00).