Téměř milion diváků si nenechal ujít kongres ODS

Praha - Přelomový 21. kongresu ODS sledovalo oba víkendové dny celkem 938 tisíc dospělých diváků. Díky masivnímu diváckému zájmu o kongres ODS byl rekordní také podíl ČT24 na sledovanosti televizí během soboty a neděle. V sobotu byl podíl ČT24 na divácích 4,53 % a v neděli dokonce 4,92 %. Setkání členů nejsilnější pravicové strany vyhradila zpravodajská ČT24 v sobotu a v neděli více než 13 hodin přímého přenosu, který zaplnily rovněž debaty s pozvanými experty.

První den kongresového zasedání zasáhl 574 tisíc dospělých diváků při průměrné sledovanosti 0,8 %, což představuje 72 tisíc dospělých diváků při podílu na publiku 6,35 %. Nedělní vysílání z kongresu ODS zasáhlo 652 tisíc dospělých diváků při průměrné sledovanosti 1 %, což představuje 86 tisíc diváků při podílu na publiku 5,47 %.

„Oblíbenost velkých politických speciálů na ČT24 trvá. Věříme, že tato veřejná služba, kterou ČT24 umožňuje, přiláká diváky v dalších měsících, kdy chystáme několik zajímavých projektů z oblasti politiky současné i minulé,“ říká ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

Velkou pozornost věnovaly kongresu ODS také tradiční nedělní Otázky Václava Moravce, jejichž první část odvysílala televize veřejné služby na programech ČT1 a ČT24. Diskusi sledovalo na obou programech České televize v průměru celkem 581 tisíc diváků při podílu na publiku 30,93 %. Druhou část Otázek si na programu ČT24 nenechalo ujít 267 tisíc dospělých diváků.