Na Super Bowlu si zahrál i liberecký Ještěd

Arlington - Letošní finále zámořské ligy amerického fotbalu NFL o takzvaný Super Bowl mělo i české zastoupení. V jedné z reklam vysílaných během tohoto tradičně velmi sledovaného pořadu si zahrál televizní vysílač a hotel Ještěd. Stavba architekta Karla Hubáčka tyčící se nad Libercem se objevila v reklamním spotu společnosti HomeAway, jež na internetu zprostředkovává nájmy nemovitostí o dovolených.

Reklama je tak zaměřená proti hotelům. U vysílače v ní dramaticky přistane modrý vrtulník. Vystoupí z něj chlapík, který tvrdí, že je z tajné vládní agentury, jejímž úkolem je zachraňovat dovolené. „Rodiny se stále znovu a znovu stávají oběťmi podvodu. Proč? Protože hotely vás nenávidí až za hrob,“ řekne úředník.

Následně přejde do ještědského vysílače, kde je umístěn „simulátor hotelového pokoje“, v němž se jedna taková početnější rodina potýká s nedostatkem místa. Potyčka dětí vyvolá řadu menších nehod, jež skončí vymrštěním miminka a jeho rozplácnutím o sklo testovacího pokoje.

Východiskem z této prekérní situace je v reklamě, končící záběrem na Ještěd tyčící se nad okolím pohrouženým v mlžném oparu, pochopitelně využít služeb inzerující společnosti a netrávit dovolenou v hotelu.

Významnou českou stavbu si díky reklamě možná prohlédlo dosud nejvíc lidí najednou. Například loni se utkání Super Bowlu stalo nejsledovanějším pořadem v americké televizní historii. V průměru se na něj dívalo 106,5 milionu lidí.

Reklamní vysílací čas je tak během Super Bowlu nejdražší v roce. Inzerenti se navíc díky velkému publiku snaží vytáhnout, a natáčejí tak pro utkání své nejdražší reklamy. Letos podle deníku USA Today nejvíce uspěly spoty na kukuřičné lupínky Doritos a pivo Bud Light.

Ještěd
Zdroj: ČT24/Wikipedia
Vydáno pod