Nového šéfa ČTK její rada zatím nevybrala

Praha - Rada ČTK dnes vyslechla všech sedm zájemců, kteří se přihlásili do výběrového řízení na místo generálního ředitele ČTK. Nového ředitele agentury však zatím nevybrala a ani nezúžila počet kandidátů postupujících do dalšího kola. K dalšímu jednání o výběru ředitele se chce rada sejít příští týden. Konkrétní termín, do kterého rada rozhodne, však zatím není znám. „Vyslechli jsme všechny kandidáty a opatřili si další nové informace, které (v projektech) neuvedli. Nikoho jsme nevybrali, ani jsme si nikoho nevytipovali,“ uvedla předsedkyně rady Pavla Valčáková.

O místo nového generálního ředitele ČTK se ucházejí Stanislav Holec, Jiří Holna, Radim Hreha, Michal Jankovec, Jiří Majstr, Dušan Veselý a Petr Žantovský. Všichni přihlášky s projekty předložili do stanoveného termínu na počátku února.

Kandidátům na generálního ředitele Rada ČTK kladla doplňující otázky k materiálům, které předložili v přihláškách do výběrového řízení, tedy například k projektům. „I na základě těchto dodatečných informací budeme vybírat,“ uvedla předsedkyně rady.

Na příštím zasedání, které se pravděpodobně uskuteční opět ve čtvrtek, bude rada jednat již bez kandidátů. Zatím není jasné, zda rada vybere vítěze výběrového řízení. Současný generální ředitel ČTK Milan Stibral podal rezignaci k 9. červnu.

Vydáno pod