OVM s Alexandrem Vondrou a Václavem Láskou

Hlavním hostem aktuálního vydání pořadu Otázky Václava Moravce bude ministr obrany a místopředseda ODS Alexandr Vondra. Ten bude o situaci v armádě diskutovat s bývalým vyšetřovatelem hospodářské kriminality a předsedou správní rady Transparency International Václavem Láskou. Debata se zaměří také na pokračování vyšetřování některých armádních zakázek, protikorupční opatření, účast na zahraničních misích nebo na vyšetřování aféry ProMoPro.

Ve druhé části pořadu vystoupí ministr spravedlnosti a místopředseda ODS Jiří Pospíšil, místopředseda Senátu Petr Pithard (KDU-ČSL), obchodník a podnikatel Karel Janeček, prezidentka Unie státních zástupců Lenka Bradáčová a hostem zůstane i Václav Láska.

Hlavní témata jejich diskuze budou možnosti politiků ovlivňovat boj proti korupci, vládní protikorupční balíčky, integrita politiků, právní vědomí, vymahatelnost práva, úroveň právnických škol, předvídatelnost a rychlost justice, stav občanské společnosti a její možnosti spolupodílet se i na politických rozhodnutích.

ČT24 v neděli 27. února od 12:00.