Facebook chce spustit burzu pracovních míst

New York – Americký deník The Wall Street Journal přišel s důvěrnou informací, že společnost Facebook spustí na vlastní sociální síti burzu volných pracovních míst. Nová funkce nejoblíbenější sociální sítě světa by mohla vážně ohrozit servery zaměřené čistě na hledání zaměstnání. Mluvčí společnosti ale odmítl komentovat tyto spekulace.

Facebook při spouštění burzy spolupracuje s některými významnými firmami, které se na hledání volných míst a kvalifikovaných zaměstnanců zaměřují. Jde mimo jiné o americké BranchOut, JobVite či Work4Labs. Některé z nich již o plánech internetové společnosti řekly svým klientům.   

Zatím není vůbec jasné, jak bude burza pracovních míst na sociální síti fungovat. Je otázkou, zda bude zapracována přímo do současných uživatelských profilů, či půjde o úplně novou stránku. Zřejmé pouze je, že Facebook si za tuto službu nebude účtovat žádné poplatky.   

Internetový trh s hledáním volných míst a kvalifikovaných zaměstnanců dosahuje zhruba 4,3 miliardy dolarů ročně, což je asi 86 miliard korun. Řada firem již Facebook k hledání zaměstnanců používá. Firmy jako Dell, Unilever, Boeing či Microsoft mají na sociální síti speciální stránky s nabídkou zaměstnání.