Déčko v síti vánočního času: Kompletní Špačkovi a spousta zábavy

ČT :D zabalila malým divákům pod stromeček pořádný dárek - o svátcích uvede celý seriál Špačkovi v síti času. Kromě seriálů se mohou děti těšit také na premiéry dětských filmů, vánoční speciály, výběry nejlepších dílů pořadů nebo bloky večerníčků. Dva týdny vánočního vysílání promění Déčko v malý festival dětských pořadů všech žánrů.

Špačkovi v síti času, fantazijní český seriál režisérů Karla Smyczka a Martina Dolenského, nabídne Déčko ve speciálním vydání osmi hodinových dílů, tedy v delší verzi, než byl seriál na Déčku v jeho začátcích odvysílán. Vysílat je bude od pondělí do pátku každý všední den v deset hodin dopoledne. Poprvé se s malým Matějem, který se s pomocí kouzelné holčičky Klementinky vrátil v čase, aby napravil životy svých rodičů, setkáte 23. prosince. 

"Seriál navazuje na tradici dětských seriálů v duchu Miloše Macourka a Václava Vorlíčka. Má úžasnou poetiku, vtip i nadčasové sdělení. Je pro mne ozdobou programu Déčka a jsem rád, že ho dětem pustíme celý právě na první Vánoce dětské stanice," uvedl k zařazení Špačkových do svátečního programu výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha. V síti času uvíznou diváci až do 1. ledna.

Vedle Špačkových v síti času pustí Déčko dětem na Vánoce i jeden ze seriálů z dob jejich rodičů právě z dílny režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Každý všední den v půl páté bude ve vysílání seriál Křeček v noční košili, v němž si Kája Berka vyzkouší, jaké to je, obléknout si noční košili po trochu zvláštním pradědečkovi.

Vedle seriálů čeká na děti bohatá nadílka animovaných filmů. Štědrý den oslaví Déčko s dětmi premiérou třetího dílu 3D filmové trilogie Fimfárum – do třetice všeho dobrého, jež se inspirovala humoristickými pohádkami Jana Wericha. Podvečerní vysílání pak bude patřit uvedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK v animovaném filmu obrázků malíře Josefa Lady. Na druhý svátek vánoční, Boží hod, čeká děti animovaný 3D film Kozí příběh, v němž pro změnu ožijí staropražské legendy. Na Štěpána pak uvidí českou televizní premiéru Malé mořské víly filmového studia Walta Disneyho podle stejnojmenné pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena.

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Zdroj: ČT24/Bontonfilm

Své místo dostanou ve vánočním programu i oblíbené dětské filmy Kuky se vrací,
Báječná show nebo filmy k seriálům Déčka Kouzelníci z Waverly či H2O: Stačí přidat vodu. O další zábavu se postará zhruba desítka půlhodinových vánočních filmů, například filmy Ztracený a nalezený, Timmyho vánoční překvapení, O krávě, co málem propásla Vánoce nebo Leon v zimě. Víkendová dopoledne budou patřit příběhům Asterixe.

Vánoce na Déčku budou patřit také vlastním pořadům Déčka. Pro děti jsou připravena jejich vánoční vydání a výběr dosud nejlepších dílů. Na obrazovkách se tak objeví pořady Draci v hrnci, TvMiniUni nebo vlastivědný cyklus Méďové na cestách. Ve vánočním kabátě se ukážou pořady Wifina, Dé pětka, Lovci záhad nebo Planeta Yó. Menší děti potěší ve všední dny ranní vysílání Kouzelné školky. Třikrát denně čeká na děti pásmo nejznámějších večerníčků.

"Natáčet se pak musí velmi pohotově."
Zdroj: ČT24/Jan Langer

Možná nejen děti, ale i jejich rodiče se pobaví u Malého televizního kabaretu. Magazín
se vysílal mezi lety 1977 až 1990 a se svými úsměvnými hranými scénkami, písničkami
a vyprávěním v podání několika předních českých herců se dočkal více než sta vydání. Příjemný čas mohou děti strávit také u Hodin zpěvu Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.