Zemřel Alexi Laiho, zpěvák a kytarista metalové kapely Children of Bodom

Frontman finské metalové kapely Children of Bodom Alexi Laiho zemřel ve věku 41 let. Hudebník, který byl považovaný za jednoho z nejlepších světových žánrových kytaristů, trpěl dlouhodobými zdravotními problémy. O jeho smrti informovali členové kapely Bodom After Midnight na sociálních sítích.

Příčina smrti hudebníka zatím není známá. „S těžkým srdcem a velkým smutkem musíme oznámit, že nás opustil Alexi Laiho. Jsme zničeni z náhlé ztráty našeho drahého přítele a spoluhráče,“ uvedli v prohlášení Daniel Freyberg, Mitja Toivonen a Waltteri Väyrynen z kapely Bodom After Midnight.

Laiho se narodil v roce 1979. Kapelu Children of Bodom založil spolu s bubeníkem Jaskou Raatikainenem v roce 1993, ještě pod názvem Inearthed. Formace se postupně vyšvihla do čela finských žebříčků – a sám Laiho byl považován za nejlepšího žánrového kytaristu.

Kapela, která vydala alba jako Something Wild (1997), Hatebreeder (1999), Follow The Reaper (2000), se rozpadla po vydání poslední desky Hexed (2019). Kapelu Bodom After Midnight založil hned po rozpadu Children of Bodom.