Ondřej Trojan dotočil Bourák. Jeho bratr Ivan se musel naučit tančit a svářet

Události: Bratři Trojanovi se potkali u filmu Bourák (zdroj: ČT24)

Režisér Ondřej Trojan dotočil film s názvem Bourák. Do hlavní role obsadil svého bratra Ivana. Poslední klapka černé komedie, která se nese v rytmu  rock'n'rollu, padla tento týden v Rumburku.

Děj filmu se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě plném kasín a nonstopů. Hlavním hrdinou snímku je záletný automechanik Láďa přezdívaný Bourák, který zbožňuje rock'n'roll.

„Pro tuto roli jsem měl naprosto nulové předpoklady, protože auta používám jen jako dopravní prostředek, nemám k nim žádný vztah,“ podotknul Ivan Trojan. „Tančit neumím a rock'n'roll už vůbec ne,“ dodal.

Na roli pečlivě trénoval, kromě tance se učil i svářet. „Byl nejvyšší čas, abychom spolu konečně něco udělali. Já mám rád, když herci dělají protiúkoly,“ zdůvodnil obsazení svého bratra právě do role Bouráka režisér Ondřej Trojan.

Filmaři strávili natáčením na severu Čech s přestávkami čtyřicet dní. Diváci se mohou na kreace bratří Trojanů před i za kamerou těšit v květnu příštího roku, kdy by měl jít Bourák do kin. Na snímku se podílí Česká televize.