Čas na pohádku se blíží. Hodinářův učeň představuje první teaser

Teaser: Hodinářův učeň (zdroj: ČT24)

Dobro, zlo a láska nechybí v nové celovečerní pohádce Hodinářův učeň, kterou natočila Jitka Rudolfová. V kinech bude mít premiéru v polovině letošního srpna. Klasický, ale zároveň zábavný příběh s předstihem představuje divákům první teaser.

Hodinářův učeň je příběhem o hamižnosti, lidské malosti, ale také odvaze a lásce. Hodinářský učeň Urban (Michal Balcar) se musí vypravit do světa, aby našel hodinky, které dokáží varovat před smrtí. Lakomý hodinář, jehož hraje Viktor Preiss, mladíkovi slíbil, že jedině tak může získat jeho dceru Lauru (Dana Droppová). „Je to chytře napsaná pohádka, která nedělá z diváků a hlavně z dětí hlupáky,“ domnívá se Balcar.

Významnou roli v pohádce hraje také osud, zastoupený bratry Rodovojem a Rodovítem a jejich nepřejícnou sestrou Lichoradkou. V těchto rolích diváky pobaví Jaroslav Plesl, Václav Neužil a Jana Plodková. „Svoji postavu bych specifikovala spíš jako velice zákeřnou. Jejím úkolem je vytvořit při předpovídání budoucnosti novorozencům co nejvíce překážek do života, a tak vždycky připraví tu nejpeprnější,“ prozradila herečka. 

Pohádka vzniká v česko-slovenské koprodukci, mimo jiné s přispěním České televize.