Sázavafest to tam zase sází. Zplnoletní ho Kryštof nebo Karel Gott

Jako přehlídka toho nejlepšího z tuzemské scény se představuje festival Sázavafest. Třídenní program v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou začíná 26. července a potrvá do soboty.

Sázavafest vznikl v roce 2001 a začínal s jedním pódiem a kapacitou areálu pro necelé dva tisíce lidí. V současnosti návštěvnost podle pořadatelů dosahuje kolem dvaceti tisíc příznivců muziky.

Dramaturgie festivalu přitom sází na multižánrovost, aby si každý mohl vybrat podle svého hudebního vkusu. Ze Slovenska dorazí rapper Rytmus, jazz přiveze zkušená Jana Koubková, popovou scénu zastupuje hned na úvod Kryštof. 

K letošním headlinerům řadí Sázavafest také slovenskou kapelu No Name, která vystoupí v pátek, a sobotní koncerty Karla Gotta a následně Vojtěcha Dyka se zdaleka nejen swingovým B-Side Bandem.

Do domácího hudebního výběru se dostali i kapely Mandrage, Eddie Stoilow, Mirai či Ewa Farna a Jaroslav Uhlíř. Ze zahraničí tuzemský program v závěrečný večer doplní půlnoční koncert původem novozélandského zpěváka Grahama Candyho.