Stalinova smrt má hvězdné obsazení, Buscemi jako Chruščov, Palin jako Molotov

Poslední chvíle sovětského diktátora a zákulisní boj o moc, který vypukl po jeho smrti, si vzala za téma filmová satira skotského režiséra Armanda Iannucciho. Nyní studio zveřejnilo první ukázku. Ve hvězdně obsazeném titulu Stalinova smrt se například Steve Buscemi objeví jako Nikita Chruščov nebo Michael Palin jako Vjačeslav Molotov.

Stalinova smrt (The Death of Stalin) vypráví, co následovalo po smrti diktátora Josifa Stalina v roce 1953. Film byl natočen podle stejnojmenného francouzského grafického románu Fabiena Nuryho.

Řada slavných britských a amerických herců se převtělila do rolí Stalinových nohsledů, třeba Steve Buscemi se představí coby Nikita Chruščov, Jeffrey Tambor jako Georgij Malenkov, Jason Isaacs jako Georgij Žukov, Simon Russell Beale jako Lavrentij Berija nebo Michael Palin, někdejší člen Monty Pythonů, jako Vjačeslav Molotov.

Režisér a scenárista Armando Iannucci v poslední době pracoval na úspěšném americkém seriálu Viceprezident(ka). Na pole filmové režie vstoupil roku 2009 satirickým snímkem Politické kruhy.

Snímek Stalinova smrt bude mít světovou premiéru příští měsíc na festivalu v Torontu, do britských kin vstoupí ke konci října. Zda vstoupí také do českých kin, zatím není jasné.