Koncert, album, muzikál. Gott je trojjediný

Karel Gott na albu, na koncertě i v muzikálu (zdroj: ČT24)

Karel Gott už má zase vyprodáno. Po roční zdravotní pauze chystá první koncert – netradičně v komorní Malostranské besedě. Písně v jeho podání zazní také v chystaném muzikálu Čas růží a na dvojalbu, které vychází 23. září. Obsahuje slavičí hity a navíc dvě nové skladby, poslechnout si je můžete na konci článku.

Po vynucené pauze se chtěl nejpopulárnější český zpěvák vrátit na pódia pozvolna a bez fanfár. Tenhle plán mu ale nevyšel. Když přišel na začátku září do Lucerny popřát Haně Zagorové k narozeninám, potlesk ve stoje nebral konce a Gott musel nakonec i zazpívat.  

„Lucerna ukázala, že žádné pozvolna není, dodalo mi to odvahu zpívat v podstatě jakkoli,“ přiznal Mistr. Na samostatný koncert v Lucerně si ale přece jen ještě netroufá, vystoupí v polovině října v komornější Malostranské besedě.

I když zájem jeho fanoušků počet míst převyšuje: večer je už vyprodaný, vstupenky ani nebyly k dostání ve volném prodeji, sehnat se daly pouze po internetu.

Čas růží a slavíků

Hudební divadlo v Karlíně zároveň chystá na jaro muzikál s jeho písněmi. V Čase růží slavíkův hlas ale nezazní. „Ten muzikál není o Gottových písních ani o Gottovi, ani pro něj není napsaný. Je pouze jeho písněmi inspirován,“ potvrdil zpěvák. 

Posledním překvapením pro fanoušky je dvojalbum 40 slavíků. „Každý rok, kdy jsem dostal Zlatého slavíka, reprezentuje píseň, která byla nejúspěšnější,“ uvedl Gott k výběru.

40 slavíků
Zdroj: Supraphon

V prvním ročníku anekty skončil až na 49. místě a dostal pouhé tři hlasy. O rok později, v roce 1963, mu vítězství zajistila píseň Suchého a Šlitra Oči sněhem zaváté. A pak už následovala slavičí smršť, naposledy Gott cenu nečekal v loňském roce.

K ohlédnutí na albu přidal i dvě nové písně, které pro něj složil Michal David a otextoval Lou Fanánek Hagen a Jaroslav Machek. Poslechněte si je: