Muzika je lék. Léto na Jungmaňáku zahájí Jaroslav Uhlíř

Na Jungmannově náměstí v centru Prahy ve čtvrtek začíná už třetí ročník hudebního festivalu Léto na Jungmaňáku. Úvodní večer celého festivalu patří novému cirkusu v podání Cink Cink Cirk! Jako hlavní hvězda pak vystoupí Jaroslav Uhlíř.

Festival začíná 9. července a po šest čtvrtků až do 13. srpna oživí Jungmannovo náměstí v Praze. Koncerty začínají vždy v 19:00 a jsou zdarma. Vystoupí mimo jiné kapely Vltava, Jaroslav Uhlíř & Band, En.Dru, Terne Čhave nebo Eggnoise.

Každý večer je přitom věnován jednomu žánru, přičemž festival představí známá jména hudební scény i vycházející hvězdy. Jednotlivé večery bude hrát balkánská hudba, hip-hop, beat-box, funk nebo jazz. Celý program najdete zde.

Podle pořadatelů je hlavní myšlenkou Léta na Jungmaňáku oživit letní Prahu napříč generacemi. Loňský ročník přilákal rekordních 10 tisíc návštěvníků a ten nadcházející nechce v tomto směru nijak zaostat. „Léto nahrává velkým festivalům, zejména mimo hlavní město. Ovšem mnoho lidí v Praze i přes léto tráví velkou část svého času a proto jim chceme nabídnout zajímavý program,“ píšou organizátoři.

Podívejte se na video z roku 2014:

„Léto je pro mnohé okurková sezona a částečně se to projevuje i na kulturní nabídce v Praze. Festival Léto na Jungmaňáku má nabídnout výjimečné koncerty, skvělý zážitek, ale hlavně kvalitní kulturu. Takže nezbývá než říct, ať už po práci nebo o prázdninách, přijďte si to všichni užít na Jungmaňák,“ zve organizátor Jan Gregar.