Druhý pokus: Faith No More se vybouří na Rock for People

Hradec Králové - Před třemi lety odnesla bouře hlavní tahák tehdejšího ročníku Rock for People. Kvůli bouřlivému počasí nemohli vystoupit Faith No More. Pořadatelům se ale pověstnou americkou kapelu podařilo pozvat podruhé, na hradeckém letišti zahraje letos 5. června.

„O návrat Faith No More jsme se snažili hned od roku 2012, kdy jejich vystoupení na našem festivalu zhatila silná bouře. Svůj závazek vůči českým fanouškům jsme se snažili dodržet, a proto po dlouhou dobu probíhala čilá korespondence s managementem. Avšak kvůli jejich novému albu a značnému množství koncertních nabídek nebylo zcela jednoduché je do Čech opět dostat,“ uvedl za pořadatele Michal Thomes.

Poslední desku Album of the Year vydali Faith No More v roce 1997, rok předtím, než se oficiálně rozpadli. Pod dvanáctileté pauze ale opět oznámili návrat, který potvrdí i novou studiovou nahrávkou. Vyjde na jaře a Faith No More ji doprovodí turné, zatím jako předzvěst vypustili singl s názvem Motherfucker.

Cesta je zavede i na Rock for People, k dalším potvrzeným hostům festivalu patří například kalifornská rapcoreová šestice Hollywood Undead a britští metalcoreisté s mnoha žánrovými přesahy Asking Alexandria. Na hradeckém letišti vystoupí mezi 4. a 6. červnem. Festival má letos ale ještě druhou, plzeňskou část. Oproti „tvrdšímu“ Hradci nabídne Plzeň od 3. do 5. července prý žánrovou pestrost. Jako připomínku toho, že západočeská metropole je v roce 2015 Evropským hlavním městem kultury, připravuje hudební ochutnávku z každé země evropské osmadvacítky.