Samotáři z Manhattanu se potkají v Divadle Na zábradlí

Praha - V komorním prostředí sálu Eliadovy knihovny DNZ se 24. dubna 2008 v 19:00 hodin a ve 20:30 hodin uskuteční české premiéry americké komorní komedie Christophera Duranga Laughing Wild. Hraje se v anglickém originále s podrobnou českou synopsí pro každého diváka.

Širšímu českému publiku se poprvé představuje nová skupina anglicky mluvících divadelníků Prague Playhouse, která oslovila jihoafrického režiséra a dramatika Davida Peimera. Ten v Praze již režíroval v rámci Pražského Quadriennale v roce 2003. 
 
„Okouzleni i otráveni konzumem, děláme si úzkostné starosti kvůli nesmyslům. Smějeme se, abychom zakryli nekonečné nejistoty. Jsme rozladěni, když se nám nepovede úplná hloupost. Úplná hloupost se pak stane obsesí, kvůli které zapomínáme normálně žít. Christopher Durang to ve své komedii o setkání dvou neurotiků vykresluje vtipně a přesně,“ říká režisér David Peimer o inscenaci.
 
Laughing Wild je jemná komedie o seznamování. Muž a žena prožívají vtipnou klasiku moderního života: potkají se v uličce supermarketu, kde hledají plechovky tuňáka. Ona je otrávená, on se učí být pozitivně naladěn. Není nic, co by je spojovalo. Pak se potkají zase, v Central Parku, na worskhopu o harmonickém životě. Uprostřed těch „strašných problémů“ jim nezbude, než se začít smát.

Premiérou Laughing Wild začíná unikátní cyklus nových českých premiér v angličtině, které by skupina Prague Playhouse ráda představila v sezóně 2008/2009: Sam Shepard, Athol Fugard, Tom Stoppard, Dario Fo a další. Cílem PP je založit v Praze - po vzoru Paříže, Vídně či Berlína - profesionální, anglicky mluvící soubor nejen pro anglicky mluvící publikum.

Prague Playhouse je skupina anglicky mluvících divadelníků žijících v Praze, organizuje autorská čtení, divadelní dílny, semináře i pravidelní herecké kursy. Pod jejich hlavičkou vznikla letos v únoru inscenace hry americké autorky Jane Martinové Talking With.
 
Divadlo Na zábradlí/Eliadova knihovna, Anenské náměstí 5
Termíny představení: 24. dubna 2008 19.00 hod. PREMIÉRA, 24. dubna 2008  20:30 hod. 2. PREMIÉRA, 2. května 20:00 hodin, 3. května 20:00 hodin.