Na festivalu Benátská noc vystoupila finská kapela Lordi

Malá Skála - Malá Skála na Jablonecku hostí už 16. ročník hudebního festivalu Benátská noc. Letošním lákadlem je finská skupina Lordi, která před dvěma roky vyhrála Eurovision Song Contest. Českému publiku se představuje vůbec poprvé.

Na vystoupení skupiny netrpělivě čekaly tisíce fanoušků. Leaderem kapely je Mr. Lord, biomechanický muž. Latexovými převleky ale upoutají také kouzelnice Awa, starověká mumie Amen, mimozemská bestie Kita nebo pekelný býk Ox. Bez masek a líčení je na pódiu neuvidíte. „Muzika je pro nás samozřejmě nejdůležitější, ale díky naší image jsme zajímavější a spíš se dostaneme k lidem, kteří se pak začnou zajímat i o naši hudbu. Tak my prodáváme naši muziku,“ říká Tomi Putaansuu alias Mr. Lord.

Benátská noc letos představí na čtyřech pódiích přes 130 kapel. Vůbec poprvé je v Česku k vidění dvoupatrový stan, který se používá například při závodech Formule 1. „Spodní patro je klasická pivnice ale s pevnou podlahou a vrchní patro je luxusnější, jsou tam sedačky a plazmové obrazovky,“ popisuje organizátor Pavel Mikez.