Dnes bude mít premiéru Landův muzikál Touha

Praha - Premiéru nového muzikálu Touha s písněmi Daniela Landy, k němuž napsala libreto jeho manželka Mirjam, dnes uvede Divadlo Kalich. Landová muzikál vycházející z jejího vlastního loňského filmu Kvaska rovněž režírovala. Oproti filmovému zpracování bude muzikál obsahovat více hudby i tanečních kreací. Objeví se v něm někteří herci známí již z filmové předlohy, například Lucie Vondráčková a Jiří Korn.

Příběh o uprchlém vězni, kterého láska k herečce přivede až na muzikálová prkna, Landová podle svých slov přepsala, některé situace jsou jiné a odlišný od filmového zpracování je i konec. „Ale jsou tam všechny ty pocity,“ říká autorka.

Lucie Vondráčková si v alternaci se Zuzanou Krištofovou-Kolářovou opět zahraje muzikálovou hvězdu Karin, kterou obdivuje vězeň Ben. Vedle nich se na pódiu objeví dalších 30 herců, mnozí z nich ve dvourolích - celkem v muzikálu „účinkuje“ 130 kostýmů. Na diváky čeká živá hudba vytvářená orchestrem přímo na pódiu.

Ve filmu Kvaska, který zhlédlo v kině 150 tisíc diváků, ztvárnil roli vězně Filip Tomsa. Herec ale podle Landové neumí zpívat, proto se v jeho roli budou v muzikálu střídat herci Martin Písařík a Miroslav Hrabě a účastník třetí řady pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar Jan Kříž.

O muzikál je enormní zájem, podle ředitele Divadla Kalich Michala Kocourka již bylo prodáno 30 tisíc vstupenek a k plánovaným 65 reprízám do konce tohoto roku již byly přidány dva bloky představení, jeden z nich po Štědrém večeru.

Autorem hudby filmového i divadelního projektu je Daniel Landa, který na pokyn své manželky Mirjam přidal do muzikálu další písně. Muzikál nabídne navíc také kulisu cirkusového prostředí, ve kterém vyrůstal hlavní hrdina. Soundtrack k filmu Kvaska se dočkal velké přízně publika, když se ho minulý rok prodalo přes 26 tisíc kusů. Landa se tak stal nejprodávanějším zpěvákem roku, za což získal cenu Deska roku.

Touha

Námět, libreto, režie: Mirjam Landa

Hudba a písňové texty: Daniel Landa

Hudební spolupráce: Ondřej Soukup

Choreografie: Pavel Strouhal

Výtvarník scény: David Bazika

Výtvarnice kostýmů: Marie Marková

Hudební nastudování: Vlastimil Bičík

Vydáno pod