Colours se zabarvují. Na seznamu už je Caribou, Mika i Swans

Ostrava – Festivalové léto je sice ještě daleko, Colours of Ostrava už ale plní svůj seznam účinkujících. Nejnovějšími přírůstky, které mezi 16. a 19. červencem 2015 rozezní Dolní Vítkovice, jsou rockové legendy Swans, britský zpěvák Mika, elektro taneční Caribou nebo elektro-swingoví Francouzi Caravan Palace.

„Caribou sofistikovaným a chytlavým způsobem propojuje dub step, house, techno, krautrock, hip hop, disco, retro pop a R&B. Na Colours přijede s doprovodnou kapelou a velkou vizuální show,“ vysvětluje ředitelka festivalu Zlata Holušová. Vlastním jménem Dan Snaith pracuje s odlišnými náladami a skrývá se ještě pod pseudonymy Manitoba či Dafnion. „Chci, aby má hudba představovala cosi jako fotoalbum mého života - a to jak hudebně, tak osobně,“ tvrdí.

Kanaďan už ve své domovině obdržel nejvyšší hudební ceny Polaris a Juno. Jeho poslední deska Our Love vyšla letos a zabodovala ve výročních anketách a například portál Pitchfork ji zařadil mezi deset nejlepších za rok 2014.

Caravan Palace zapadají do současného elektro-swingového trendu. Pařížané mají na kontě zatím eponymní album z roku 2008 a dva roky staré Panic.

K již dříve potvzeným jménům příštího ročníku patří Mika, Swans, Black Strobe, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields a NO Blues.

Zatím poslední ročník festivalu navštívilo v červenci 2014 rekordních 40 777 návštěvníků. Festival se letos také probojoval na short-list ankety Festival Awards Europe v kategorii Best Major European Festival.