Elton chystá nové prodejny, vyrábět bude i dámské hodinky Prim

Firma Elton hodinářská se svou vlajkovou značkou Prim plánuje v České republice otevřít nové prodejny, vyrábět chce nově i dámské hodinky. Společnost Czechoslovak Group zbrojaře Jaroslava Strnada, která koupila většinový podíl ve firmě Elton, by ráda dostala značku hodinek Prim zpět na výsluní. Marketingové aktivity firmy jsou ale omezené kvůli letitému soudnímu sporu o značku, jehož verdikt se očekává letos. Firma dříve uvedla, že její tržby loni stouply o 20 procent na 48 milionů korun.

Výrobce hodinek Prim, firma Elton hodinářská, chce dál pokračovat v rozšiřování prodejní sítě, ale nikoli masivně. „Jsme před projektem v Brně, zvažujeme Letiště Václava Havla a případně další dvě města,“ uvedl generální ředitel společnosti Martin Pabiška. Kromě podnikové prodejny v sídle v Novém Městě nad Metují má firma nyní ještě obchody v Praze a Ostravě.

Pokračovat má i produkce hodinek pro státní správu a armádu, které už v minulosti od firmy výrobky odebíraly. Podle generálního ředitele šlo o hodinky s označením Orlík a Pilot.

Prim bude nadále rozvíjet tradici mechanických hodinek, nabídku pro byznysmeny a pokračovat chce i v limitovaných edicích. Vyjít na trh chce společnost také s dámskými hodinkami, které již v minulosti vyráběla. „Máme velké výrobní kapacity a na to chceme ve strategickém plánu napasovat obchod. Teoreticky by se produkce mohla i dvojnásobně zvýšit,“ uvedl Pabiška.

O právu používat značku Prim rozhodne soud

Spor o značku Prim ale stále řeší soud. Hodinky se stejným označením totiž prodává i konkurenční frýdecko-místecká MPM-Quality, která ochrannou známku vlastní od roku 2001. Tehdy ji koupila od Chronotechny Šternberk. Problémy vznikly při privatizaci v 90. letech.

Obě firmy kvůli tomu vedly už několik soudních sporů a záležitost stále není dořešena. Podle Pabišky by ale definitivní verdikt měl padnout ještě letos. 

Společnost Czechoslovak Group koupila v květnu většinový podíl ve firmě Elton hodinářská z Nového Města nad Metují od pražské firmy E-Centrum. Ta zůstala menšinovým společníkem Eltonu. Cena transakce nebyla zveřejněna.