Amazon otevřel v Praze první kanceláře

Americký internetový gigant Amazon otevřel v Praze první korporátní kancelář. Řídit odtud mají administrativní pracovníci především IT služby a nábory zaměstnanců pro pobočky v evropských zemích. V nových prostorách v Dejvicích zaměstná Amazon až 500 lidí. Fungovat tu má pět oddělení, rozloha kanceláří zabírá téměř 6 tisíc metrů čtverečních.

„Budeme odtud podporovat nabírání nových talentů, hodně v IT. A samozřejmě budeme v budoucnu přibírat další činnosti,“ řekl při dnešním slavnostním otevření kanceláří viceprezident Amazonu pro Evropu Roy Perticucci. V ČR má firma i další plány, zatím je ale odtajňovat nechce.

Pražská kancelář bude také sídlem zaměstnanců podporujících fungování distribučních center Amazonu v České republice a Polsku. Pro tyto pozice hledá Amazon kvalifikované lidi, i proto zvolil Prahu. „V České republice je spousta vysoce kvalifikovaných profesionálů, kteří jsou otevřeni získávání nových zkušeností v inovativní technologické firmě, jakou je Amazon,“ dodává Perticucci. Firma část zaměstnanců pro kancelář stále hledá.

Amazon si pronajal v nové budově The Blox vedle hotelu Diplomat na dvou patrech 5800 metrů čtverečních kanceláří. Interiér kanceláří navrhlo londýnské studio Interior Architects. Design vychází z českého kubismu a atmosféry Prahy.

Amazon v ČR

  • Největší internetový obchod stále hledá zaměstnance i do distribučního centra v Dobrovízi, to by se mělo otevřít do konce třetího čtvrtletí letošního roku. Firma hledá prvních tisíc řadových zaměstnanců a sto vedoucích, kteří budou zařazeni do jednoho z hlavních oddělení distribučního centra - příjem, naskladnění, balení a vyskladnění zboží.
  • Nově budovaná hala bude druhým objektem společnosti Amazon v Dobrovízi. V obci už od roku 2013 funguje centrum vráceného zboží. Skladníkům a příbuzným profesím nabízí nástupní plat 110 Kč za hodinu, vedoucím 150 Kč za hodinu. Nábor oblastních manažerů už ukončila a přijala první skupinu týmových vedoucích, kteří odjedou na konci června na školení do Velké Británie.
  • Amazon chtěl postavit své distribuční centrum původně také v brněnské průmyslové zóně Černovická terasa. Sliboval zde investici za tři miliardy korun a 1500 pracovních míst. Obyvatelé přilehlých městských částí však proti tomu protestovali a firma nakonec od svého záměru odstoupila.
BEZ KOMENTÁŘE: Otevírání kanceláří Amazonu kamerou ČT (zdroj: ČT24)