Bankou roku podle MasterCard je poprvé Raiffeisenbank

Praha - Bankou roku 2008 se stala Raiffeisenbank, pro kterou to bylo v sedmileté historii soutěže první vítězství. Druhé místo zaujala Česká spořitelna a třetí skončila loni první Komerční banka. Dlouhodobé zvyklosti se měnily i u pojišťoven, kde vyhrála Kooperativa a přerušila tak letité kralování České pojišťovny. Letošní výsledky ocenění MasterCard Banka roku vyhlásila firma Fincentrum Media.

„Vítězství Raiffeisenbank bylo překvapivé, ale zase ne až tak. Raiffeisenbank vkročila mezi největší hráče na trhu a její první místo v hlasování bylo velmi přesvědčivé,“ řekl předseda organizačního výboru ocenění Petr Stuchlík. Odborníci podle Stuchlíka ocenili u Raiffeisenbank stabilní růst v posledních letech, úspěšnou koupi eBanky nebo marketingovou prezentaci.

Pozici nejdůvěryhodnější banky, o které rozhoduje na rozdíl od banky roku veřejnost, obhájila Česká spořitelna. Nejdynamičtější bankou se pak stala mBank, která vstoupila na český trh před rokem a s počtem více než 160 tisíc klientů se stala již šestou největší. Bankéřem roku se stal ředitel UniCredit Bank Jiří Kunert. O této ceně rozhodují jen šéfové bank.

Celkem se soutěžilo ve 12 rozličných oblastech. Ocenění MasterCard Banka roku je jedním z několika v bankovním světě uznávaných ohodnocení roční práce finančních domů. Další respektovanou anketou je Zlatá koruna.

Vydáno pod