RM-Systém vítá nový obchodní rok technickými problémy

Praha - S novým obchodním rokem si česká burza RM-Systém přichystala pro své klienty zcela nový obchodní systém. Přechod na něj však neproběhl zcela bez problémů. Zájemci o uzavření obchodů mají zatím problémy se zadáváním příkazů přes internet i pobočky. Obchodování proto muselo dopoledne být podle informací, které poskytl portálu ČT24 ředitel RM-Systému pro strategii a marketing Jiří Vodička, na půl hodiny přerušeno.

„Naši velcí klienti mají problémy s přenosem dat do systému,“ oznámil Vodička. V současné době proto probíhá vyladění celého systému a vylepšení kontaktu s vnějším okolím.

Všichni programátoři RM-systému jsou v tuto chvíli v pohotovosti, přesto si Vodička netroufá vůbec odhadovat, jak dlouho bude odstraňování technických problémů trvat. Neupřesnil ani, zda se systém podaří zprovoznit v řádech hodin, nebo se problémy protáhnou i do dalších dnů.

Prostřednictvím RM-Systému nebylo možné obchodovat od 23. prosince až do dnešního dne kvůli přechodu na nový obchodní systém. Podle Vodičky je pro burzu důležité, že tento systém funguje, i když zatím s problémy.

RM-Systém patří do finanční skupiny Fio. Od svého vzniku v roce 1993 jeho služeb již využily více než 3 miliony zákazníků.