AIG zmizí z dresů fotbalistů Manchester United v květnu 2010

Londýn - Konec příští sezóny fotbalového giganta ze severu Anglie bude znamenat i konec partnerství klubu s pojišťovací skupinou AIG. Pojišťovna s týmem uzavřela kontrakt, který reklamu na dresech rudých ďáblů cenil 14 miliony liber ročně. Kontrakt byl datován na čtyři roky do května 2010. Sponzoring sice skončí AIG bude ale i nadále poskytovat klubu finanční služby, za které je firma ročně odměňována 5 miliony liber. AIG je výrazně zasažena finanční krizí a na podzim musela z účetnictví odepsat miliardy špatných aktiv a vládou Spojených států musela být zadotována 150 miliardami dolarů.

Osud finančního kontraktu na finanční služby by měl být růžovější. Letos AIG vytvořilo divizi MU Finance, která měla lidem kolem klubu po dobu šesti let nabízet pojištění, úvěry, kreditní karty nebo hypotéky.

Vedení Manchesteru United už oznámilo, že se porozhlíží po novém sponzorovi, na podzim prý kvůli merchandisingu musí být jasno.

AIG už dříve opustilo sponzoring tenisového Davis Cupu. Manchester United rovněž není mezi ostrovními fotbalovými kluby první, kdo přijde o svého donora. Na podzim londýnský West Ham United přišel o podporu cestovní kanceláře XL, která zkrachovala.

Vydáno pod