I přes soudní spor zasednou v čele Lesů ČR pracovníci CE Wood

Praha – Státní podnik Lesy České republiky zažívá personální zemětřesení. Nové ředitele dostane více než polovina ze 13 krajských inspektorátů. Podle dnešního vydání Mladé fronty Dnes by na post nových manažerů státního podniku měli usednout i dva bývalí spolupracovníci CE Wood Pavel Indra a Václav Šebek. CE Wood přitom státní podnik žaluje kvůli údajnému poškození v tendrech na práce v lesích a obchod se dřevem.

„Důvodem personálních změn v naší společnosti je personální audit, oficiálně oznámíme nově jmenované ředitele krajských inspektorátů příští týden,“ uvedl v rozhovoru pro ČT24 mluvčí Lesů ČR Michal Kačena.

Indra ale svůj nástup na post v Lesích ČR České televizi potvrdil. Zároveň dodal, že by to přeci jen mohlo mít na další vývoj sporu mezi státním podnikem a CE Wood vliv. „Byly to moje čistě osobní pohnutky, ale do budoucna není nic nemožné,“ komentoval své rozhodnutí přijmout nabídku Lesů ČR Indra.

Lidé ze CE Wood manažery Lesů ČR (zdroj: ČT24)

Lesy ČR a CE Wood se nyní snaží najít řešení rok trvajícího sporu smírnou cestou. Lesy již kvůli probíhajícím jednáním stáhly dokonce svou žalobu na dřevařskou společnost. Že by ale mělo ve sporu sehrát nějakou roli jmenování lidí ze CE Wood do čela státního podniku, vedení Lesů ČR zásadně odmítá.