Do Crystalexu se vrátil bývalý ředitel

Nový Bor – Do skláren Crystalexu v Novém Boru na Českolipsku se po roce vrátil bývalý ředitel Miroslav Šebesta. Nový vlastník zkrachovalé sklárny – společnost CBC Invest – chce využít jeho zkušeností, a proto mu nabídl spolupráci. V současnosti pokračuje přebírání podniku novými vlastníky.

„Na místo výrobního ředitele nastoupil od 1. října,“ řekl jednatel společnosti CBC Invest Jiří Hudera. Šebesta není jediný, kdo se do sklárny vrací. Firma už začala nabírat dělníky na demontáž linek v Hostomicích na Teplicku a na opravu zařízení v Novém Boru. Zatím jsou to ale podle Hudlera jen jednotlivci.

V Novém Boru pokračuje přebírání podniku novými vlastníky. „Výroba pokračuje v Karolince na Vsetínsku, v Novém Boru počítáme s jejím obnovením od ledna příštího roku,“ řekl Hudera. Sklo bude vyrábět pod značkou Crystalex, kterou koupil stejně jako sklárny v Novém Boru, Hustomicích a Karolince. V současné době potřebuje podle Hudery novoborská sklárna hlavně údržbáře a techniky, protože výrobní linky potřebují po roční odstávce generální opravu.

Vydáno pod