Akcionáři dnes o Sazce, ČOV chce jednat i s dalšími

Praha – Zástupci akcionářů a představenstvo Sazky dnes budou jednat o budoucnosti loterijní společnosti. Sejdou se i s investory - společností Penta a E-Invest. Český olympijský výbor (ČOV) si od dnešního setkání slibuje především získání podrobných informací. Zatím totiž plánu na záchranu, který byl představen na poslední tiskové konferenci, nevěří. Investoři totiž podle místopředsedy ČOV Jiřího Kejvala na splátku dluhů Sazky nemají. Kejval navíc tvrdí, že by ČOV měla též začít jednat i se společností Synot a společností Karla Komárka.

„Rozhodně bych neměl příliš optimismu ohledně poslední tiskové konference a ohledně toho záchranného plánu společnosti Penta a společnosti E-Invest, protože si myslím, že v tomto plánu je spoustu neznámých. Podle mých informací zatím ještě nejsou podepsány žádné dohody a rozhodně nepřistály peníze na účtech Sazky tak, aby bylo možné začít splácet ty dlužné částky,“ uvedl Kejval. A ty je nejspíš třeba splatit už dnes.

Místopředseda ČOV Jiří Kejval:

„V této době Sazka porušila bondovou dokumentaci, a tím pádem podle našich informací jsou veškeré bondy k denšnímu dni splatné. Celkově se ty dluhy pohybují okolo osmi miliard korun a na to předpokládám Penta ani E-Invest nemá a ani to pro ně nedává obchodní smysl.“

Komentář Jiřího Kejvala (zdroj: ČT24)

Podle Kejvala je také třeba začít jednat i se společností Synot a společností Karla Komárka. ČOV tedy žádá, aby byly jejich nabídky prozkoumány a aby bylo vyhodnoceno, která z nabídek je pro Sazku nejvýhodnější. Podle Kejvala je totiž nevhodné, že se stále jedná pouze s jednou stranou.

Sazka je stále v insolvenčním řízení 

Podnikatel Radovan Vítek na Sazku podal před měsícem insolvenční návrh. Firma KKCG Structured Finance Karla Komárka navíc v úterý soud požádala o ustanovení předběžného insolvenčního správce, který by měl Sazce zabránit ve volném nakládání s majetkem. Včera se k návrhu přidal i Vítek. Podle Kejvala je hrozba insolvenčního řízení stále reálná.

Vydáno pod