AAA Auto do března zvýšila tržby o 61 procent

Praha - Letošní první čtvrtletí přineslo skupině autobazarů AAA Auto meziroční zvýšení tržeb o 61 procent na 63,3 milionu eur, což je v přepočtu 1,56 miliardy korun. Čistý zisk stoupl o 45 procent na 700 tisíc eur, tedy asi 17,2 milionu. Celkové tržby skupiny vzrostly díky zvýšení počtu prodaných aut, ten stoupl o 37,2 procenta na 11 051 vozů. Hrubá zisková marže ale oslabila na 22,5 procenta z 25,4 procenta v loňském prvním čtvrtletí.

„Společnost v průběhu prvního čtvrtletí musela uspokojit nečekaně vysokou poptávku, což dočasně oslabilo ziskovou marži na prodané auto. Tento vliv se postupně snižuje spolu se zpomalující se dynamikou růstu prodejů, jež společnost od prvního čtvrtletí zaznamenává a který již přinesl zvýšení ziskových marží,“ prohlásila mluvčí firmy Dana Pavlousková.

Společnost AAA Auto zároveň snížila svůj výhled růstu prodeje pro rok 2011 na pět procent proti původně očekávaným deseti procentům. Spotřebitelskou poptávku na trhu ojetých vozů nadále ovlivňuje hlavně celkový hospodářský růst, ekonomické oživení je přitom ve své počáteční fázi a růst poptávky v poslední době zpomaluje.

Skupina, kterou většinově vlastní Anthony Denny, provozuje 25 poboček v Česku a na Slovensku. Její akcie se obchodují na burzách v Praze a Budapešti.