Skupina PPF si loni polepšila o 65 milionů eur

Praha – Konsolidovaný čistý zisk investiční a finanční skupiny PPF loni dle mezinárodních účetních standardů vzrostl na 336 milionů eur (zhruba 8,2 miliardy korun). O rok dříve přitom skupina vydělala 271 milionů. Nárůst zisku byl podle akcionáře skupiny Jiřího Šmejce ovlivněn především zvýšenou ziskovostí skupiny Home Credit a pokračující restrukturalizací ruského maloobchodního řetězce Eldorado.

Skupině PPF se dařilo, i když neprodávala

Celková aktiva loni vzrostla o 15 procent na 12,38 miliardy eur (asi 302 miliard korun). Vlastní kapitál z toho činí 4,45 miliardy eur (tedy 109 miliard korun). Čistý zisk z pokračujících operací skupiny PPF za rok 2010 stoupl na nejvyšší hodnotu za poslední roky, meziročně o pětinu.

Akcionář skupiny Jiří Šmejc:

„Během roku 2010 jsme neuskutečnili žádný významný prodej, ale dokončili jsme řadu dílčích kroků k vlastnické optimalizaci jednotlivých aktiv, dokončili jsme obrat Eldorada k transparentní a ziskové společnosti. Dokladem tohoto úsilí je fakt, že i v roce, kdy skupina PPF neuskutečnila žádný exit, jí roste zisk a že je vytvářen výnosy z pokračujících operací.“

Skupina PPF je jednou z největších mezinárodních finančních a investičních skupin v regionu střední a východní Evropy. Jejím hlavním akcionářem je s 94,25 procenta nejbohatší Čech Petr Kellner. Šmejc vlastní pět procent, Ladislav Bartoníček půl procenta a Jean-Pascal Duvieusart čtvrt procenta.

Vydáno pod