Lidé v Česku už na fotbalové Euro vsadili přes 66 milionů korun

Největší české sázkové kanceláře evidují přes 66 milionů korun vsazených na mistrovství Evropy ve fotbale, které začíná v pátek večer. Nejvíc zatím lidé sázejí na zápas Belgie s Ruskem, zájem se však očekává hlavně u pondělního utkání české reprezentace se Skotskem. Kanceláře odhadují celkový objem sázek na Euro na více než 2,5 miliardy, což by mělo překonat poslední fotbalové MS v Rusku.

„Zatím evidujeme vklady na úrovni asi padesát milionů korun. Většina je podána na celkové výsledky, výsledky ve skupinách či na individuální statistiky,“ říká mluvčí Fortuny Petr Šrain s tím, že zájem zvyšuje účast českých fotbalistů, což láká i takzvané sváteční sázkaře.

Srovnávat s posledním šampionátem však podle něj zatím nejde, což potvrzuje i kancelář Chance, u které si lidé vsadili přes tři miliony korun. „Sázkaři se ale víc těší, takže to možná bude o trochu víc než na začátku předchozích turnajů,“ odhaduje mluvčí Markéta Světlíková.

Sázky za třináct milionů už na fotbalové Euro registrují v Tipsportu. „Nápor sázkařů ale teprve přijde, takže bilancovat začneme až po úvodních zápasech,“ doplňuje manažer komunikace kanceláře Jiří Hadrava. Sázkaře zatím podle něj nejvíc láká páteční večerní duel mezi Belgií a Ruskem, na který vsadili už skoro čtyři miliony.

Na Čechy si lidé ještě vsadí, věří kanceláře

Podobná je situace i u Chance, kde je zájem rovněž o utkání Dánska s Finskem. „Na pondělní zápas Čechů si lidé vsadili přes čtyři sta tisíc, ale to by se mělo zvýšit,“ domnívá se Světlíková.

Nárůst u sázek na zahajovací duel Česka odhaduje i Tipsport. „Zatím evidujeme 1,7 milionu, ale tahle částka se do pondělí možná desetkrát zvýší,“ podotýká Hadrava. S větším zájmem o zápasy v průběhu turnaje počítá rovněž společnost Sazka, která zatím registruje sázky v řádu milionů korun.

Netypické sázky s vysokými kurzy zatím kanceláře většinou nepozorují, s výjimkou Fortuny, u které si patnáct lidí vsadilo, že vítěz turnaje vyhraje všechny zápasy se skóre 1:0. „Pokud by se tak stalo, tak bychom na výhrách vyplatili téměř 14 milionů korun,“ upřesňuje Šrain.

Očekávaný celkový objem sázek u Tipsportu, Fortuny a Chance je zhruba 2,5 miliardy korun. Podle odhadů patří těmto firmám asi 92 procent trhu. Ostatní společnosti absolutní objem sázek většinou nezveřejňují. Celkové sázky by tak měly dosáhnout přibližně 2,7 miliardy korun. Na posledním Euru ve Francii v roce 2016 to bylo 1,9 miliardy.

Mistrovství Evropy se letos netradičně hraje na jedenácti stadionech v jedenácti zemích. Ze šesti základních skupin postoupí do osmifinále první dva týmy, doplní je další čtyři mužstva ze třetích míst s nejlepší bilancí. Čeští fotbalisté se ve skupině D střetnou se Skotskem, Chorvatskem a Anglií. Finále je na programu v neděli 11. července v londýnském Wembley.