Šperkařka z Frýdlantu tvoří čelenku pro zpěvačku Beyoncé

Události: Anička Škarda tvoří šperk pro Beyoncé (zdroj: ČT24)

V rodinném ateliéru na severu Čech vzniká šperk pro americkou zpěvačku Beyoncé. Ta není jedinou celebritou, kterou práce manželů Škardových z Frýdlantu zaujala. Jejich originální čelenku si před pár měsíci vybrala i Khloé Kardashianová. Nová zakázka míří do Las Vegas.

Když se Anička Škarda z Frýdlantu dozvěděla, že bude vyrábět čelenku pro Beyoncé, brečela štěstím. Úspěchů za sebou mladá šperkařka má přitom již více. 

Výroba takové korunky je otázkou několika hodin, maximálně dnů. Daleko delší čas ale zabere samotné vymýšlení designu. „Ten navrhuje Anička a my se spolu bavíme, jak to bude ve finále vypadat,“ vysvětlil její manžel Vlado Škarda. Při tvorbě čelenky pro slavnou zpěvačku se inspirovali jejími klipy i fotkami.

Na začátku byly růžence

Šperk Aničce Škarda učaroval už v dětství. Na úplném začátku ale byly růžence. „Moji rodiče, když jsem byla maličká, začali ručně vyrábět růžence, a proto jezdili do Jablonce nad Nisou do různých rodinných firmiček,“ přiblížila šperkařka.

V Jablonci nakonec vystudovala střední školu. Do stejných firem, kam ji vodili rodiče, se pro materiál vrací dodnes.

Konkrétně na čelence pro Beyoncé jsou bižuterní komponenty, plastové komponenty, umělé květy či skleněné perly. Je tedy daleko složitější než čelenka, kterou si zpěvačka původně objednala. Stejnou strategii šperkařka zvolila i při zakázce pro Khloé Kardashianovou.