Sázky na Velkou pardubickou: Kdo nezvládne Taxis, věk vítězného koně i nejlepší trenér

Sázkové kanceláře přijímají on-line sázky na Velkou pardubickou. Kromě klasiky – kdo vyhraje dostih – zkouší lidé štěstí i v kurióznějších sázkách. Fanoušci dostihu tak tipují třeba věk vítězného koně, nejúspěšnějšího trenéra nebo kolik koní nezvládne legendární Taxisův příkop. Podle sázkových kanceláří, které ČT oslovila, se zatím prosázelo přes 2,5 milionu korun s blížícím se startem dostihu ale sázky ještě porostou.

Kromě standardních tipů na vítěze mohou sázkaři využívat také kurióznějších sázkových příležitostí. Tipují třeba nejlepšího polokrevníka, trenéra nebo věk vítězného koně a pády na Taxisově příkopu. „Kolik koní skončí na Taxisu, si může tipnout i opravdový začátečník. To je spíše sázka do loterie, i když informace a statistiky k tomu existují,“ říká mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

I přes širokou nabídku příležitostí se sázkové kanceláře drží při zemi a žádné výstřední sázky nenabízí. „Sázky na dostihy jsou relativně konzervativní záležitosti, nabídku tak držíme maximálně širokou ale ve sportovní rovině,“ říká mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Sázky explodují v neděli

Aktuálně přesahuje vsazená částka na Velkou pardubickou 2,5 milionu korun. Největší vklady registruje Fortuna, a to téměř dva miliony, Tipsport pak půl milionu a Chance kolem 100 tisíc. Kanceláře se ale shodují, že vklady půjdou mnohem výš.

„Největší nápor sázkařů lze očekávat až pár hodin před startem hlavního dostihu,“ říká mluvčí Fortuny Petr Šrain. Přímo na pardubickém závodišti pak budou moci fanoušci poprvé sázet u dvou společností. U Tipsportu a tradičně u okýnek Betina, které mělo na dostihové sázky léta monopol.

129. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou odstartuje v neděli v 16:40. Na start slavného dostihu se postaví jednadvacet koní, z toho tři z nich budou reprezentovat zahraniční stáje.