Národní muzeum po měsíci opět otevírá. Nově zve do kupole s vyhlídkou

Po měsíční přestávce se v pátek veřejnosti znovu otevřela zrekonstruovaná budova Národního muzea v Praze. Lidé se mohou poprvé podívat i do kupole historické budovy a vychutnat si neobvyklý pohled na Václavské náměstí a panorama města. Přístupná je také zastřešená východní dvorana, kde vznikla odpočinková zóna.

Interiéry historické budovy Národního muzea s výjimkou kupole jsou nově bezbariérové. Pro větší komfort je pro handicapované vyhrazen vstup z Vinohradské ulice.

Události v regionech: Národní muzeum otevřelo po měsíční přestávce (zdroj: ČT24)

Budova Národního muzea na Václavském náměstí se loni na podzim částečně otevřela po tříleté rekonstrukci a sedmi letech od svého uzavření. Oprava stála 1,8 miliardy korun. Po slavnostním otevření na konci října byl vstup do konce roku zdarma. Před budovou se v té době tvořily dlouhé fronty, bezplatný vstup využilo 274 tisíc lidí. 

V červnu 2019 se v historické budově otevře výstava o československých letcích ve Velké Británii s názvem Rytíři nebes. Na léto se připravuje výstava Tutanchamon. „Už na podzim roku 2019 se návštěvníkům otevřou i některé nové stálé expozice,“ uvedla mluvčí muzea Kristina Kvapilová.

Neobvyklý pohled na Václavské náměstí z kopule Národního muzea (zdroj: ČT24)