Policie chce obžalovat dva cizince z pokusu o vraždu. Loni v Praze brutálně napadli číšníka

Policie předala návrh na podání obžaloby dvou Nizozemců, kteří loni napadli číšníka v centru Prahy. Policie je viní ze zvlášť závažného zločinu pokusu o vraždu, za což jim hrozí až 18 let vězení. Původně je policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví, podle znaleckých posudků však bylo napadení tak brutální, že mohlo ohrozit život.

Číšník skupinu sedmi mužů nejprve upozornil, že na zahrádce restaurace nemohou popíjet vlastní alkohol. Útočníci ho pak povalili na zem, začali ho bít pěstmi a kopali do něj. Když zůstal bezvládně ležet na zemi, z místa utekli. V nemocnici se napadený muž probral až po několika dnech.

Nizozemce zadrželi policisté několik dnů po útoku na pražském letišti, pět obvinili a zbylé dva propustili s tím, že se konflikt snažili spíše uklidnit. Třem obviněným uložil Obvodní soud pro Prahu 1 trestním příkazem osmiměsíční podmínky, na pět let je také vyhostil ze země.

Zbylé dva, které policie považuje za hlavní aktéry napadení, poslal soud do vazby. Armina N. a jeho bratra Arashe teď policie navrhuje obžalovat za pokus o vraždu.

  Napadený muž po útoku skončil v bezvědomí na jednotce intenzivní péče s otřesem mozku a krvácením do mozku, zlomenými obličejovými kostmi a poraněným okem. V nemocnici se napadený muž probral až po několika dnech. Prodělal dvě operace, domů ho lékaři propustili v květnu.