Týden rekordních teplot uzavře zamračený a deštivý víkend

Studio 6: V neděli přijde déšť a ochlazení (zdroj: ČT24)

Teplý a slunečný týden uzavře o poznání chladnější víkend a především deštivá neděle. Dobrá zpráva: cestou k volebním urnám by pršet nemělo. Nižší teploty než dvacítky z tohoto týdne se již udrží, ale po víkendu ještě přijdou další slunečné dny.

Na počátku týdne padaly teplotní rekordy, konec týdne bude naopak docela chladný. Pátek tomu ještě nasvědčovat nebude. Až se rozpustí ranní mlhy, měly by teploty stoupnout na 15 až 19 stupňů Celsia. Na některých místech bude vzestup velmi razantní. Na Šumavě bylo po ránu téměř 5 stupňů pod nulou, během dne ale očekávají meteorologové až 16 nad nulou.

V sobotu budou maxima o stupeň nižší než v pátek, ale začne se od západu smrákat a později i pršet. „Převažovat bude oblačno až zataženo,“ uvedla meteoroložka Zuzana Krejčová. Projeví se tak studená fronta, která naplno dorazí v neděli. Tehdy klesnou teplotní maxima zhruba na 12 stupňů a den bude značně deštivý. „Nejvíce by mělo pršet na východě republiky. (…) Na severovýchodě republiky může spadnout 20 až 25 litrů na metr čtvereční,“ upřesnila meteoroložka.

Pršet by mohlo na východě republiky ještě část pondělí, potom se ale občas objeví modré nebe. Během týdne pak bude převážně oblačno či polojasno. Teploty ale již ke dvacítkám nevystoupají, měly by zůstávat maximálně kolem 14 až 15 stupňů. 

Vydáno pod