Na Nymbursku pokračuje nelegální technoparty, policie zásah nechystá

Zprávy ve 22: Na Nymbursku pokračuje nelegální technoparty (zdroj: ČT24)

Během víkendu probíhá na Nymbursku nelegální technoparty, kam podle odhadů policie přijelo pět až šest tisíc lidí. Policie už před polednem účastníky vyzvala, aby hudební produkci ukončili a prostor opustili, zatím bez úspěchu. Podle středočeské policejní mluvčí zasáhne policie jen v krajním případě. Akce zřejmě potrvá až do neděle.

Technoparty se koná asi dva kilometry od obce Oseček. Účastníci tam začali najíždět už v pátek večer. Akce je nelegální – místní zemědělci své pozemky nikomu nepronajali a o jejím konání nic nevědělo ani vedení obce Oseček.

Policie sice v sobotu dopoledne uzavřela všechny přístupové cesty, jenže další lidé přicházeli po svých skrz les či přes louky. Podle středočeské policejní mluvčí Michaely Richterové se akce odehrává na ploše o rozloze zhruba 8,5 hektaru. Na místě je podle ní asi 600 aut účastníků technoparty, podle poznávacích značek dorazili i Němci nebo Francouzi. Situaci sledují desítky policistů včetně zvláštních jednotek.

Policie podle mluvčí účastníky technoparty ještě několikrát vyzve k ukončení akce. Tvrdší zásah prý zatím neplánuje. Účastníky, kteří se místo rozhodli opustit, nechává projet a projít bez problémů.

Akce nejspíš potrvá minimálně do neděle, protože na místě je mnoho lidí pod vlivem alkoholu a drog, kteří nemohou z místa odjet, dodala mluvčí.