V pátek bude velmi teplo, o víkendu se ale výrazně ochladí

V pátek začne postupně přibývat oblačnost (zdroj: ČT24)

Teploty na území Čech přesahovaly ve čtvrtek i 17 stupňů Celsia a podle meteorologů vydrží teplé počasí i v pátek, kdy by mohlo být i 18 stupňů. V sobotu se ale ochladí skoro o 10 stupňů a přibude srážek. Ve vyšších polohách bude i sněžit.

Páteční odpolední teploty se budou pohybovat mezi 14 a 18 stupni Celsia. Od severozápadu bude ovšem s postupem dne přibývat oblačnost. Nejvíce tak bude slunce svítit na jihu Čech a Moravy.

V pátek odpoledne a večer očekávají meteorologové déšť nebo přeháňky, které budou v polohách vyšších než 800 metrů nad mořem sněhové. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. V odpoledních hodinách bude také zesilovat vítr.

V nadcházejícím týdnu bude nejtepleji v úterý a ve středu
Zdroj: ČT24

Víkend přinese citelné ochlazení. V sobotu budou maxima kolem sedmi stupňů Celsia, v neděli jen o dva stupně vyšší. První víkendový den také spadne 5 až 20 mm srážek a ve vyšších polohách, zejména na Šumavě a v Krkonoších, může připadnout až 10 centimetrů sněhu.

V neděli by se měl déšť ustálit. Hranice sněžení bude ale podle meteorologů kolísat. Nejdříve bude sněžit v polohách nad 800 metrů nad mořem, na severu Česka i v polohách o 300 metrů níže. Odpoledne se ale hranice sněhu posune přibližne do 1000 metrů nad mořem.

Od pondělí by se mělo podle předpovědi znovu oteplit. Nejslunnější bude zřejmě úterý, které bude spolu se středou nejteplejším dnem týdne. Teplotní maxima se dostanou k 15 stupňům Celsia.