Případ vražd tří taxikářů jde k soudu

Výjimečný trest, tedy doživotí nebo dvacet až třicet let vězení hrozí muži obviněnému z vražd tří pražských taxikářů. Státní zastupitelství již jeho případ poslalo k městskému soudu. Podle policejních vyšetřovatelů měly vraždy loupežný motiv.

Kriminalisté dopadli muže, kterého poté obvinili ze tří vražd, loni v listopadu. Tedy bezmála dva roky od chvíle, kdy - podle policie - začal zabíjet. K první vraždě došlo již před 1. únorem 2014, kdy byl zastřelený řidič nalezen v Lužické ulici na Vinohradech, další dva mrtví taxikáři byli objeveni na polní cestě u Uhříněvsi v noci na 11. dubna 2014.

Vyšetřovatelé  pracovali s verzí, že pachatel řidiče zastavil v centru Prahy a požádal o odvoz na okraj města, kde oběti zastřelil. Podle policie měly vraždy loupežný motiv, přestože o tom původně kriminalisté pochybovali. Policie totiž na místě činu našla v jednom případě tablet a dvěma zabitým nechyběly ani jejich mobily. Státní zastupitelství se k případu nevyjadřuje, podrobnosti nechce sdělovat do začátku soudního procesu.

Obviněný muž je starý asi 35 let. Vyšetřovatelé předpokládají, že zabíjel kvůli penězům. Donedávna byl ve vězení, kde si odpykával trest za jinou trestnou činnost. Podle mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové mu nyní hrozí i výjimečný trest, tedy 20 až 30 let za mřížemi nebo doživotí.