Policie pátrá po devítileté dívce z Frýdecko-Místecka

Policie pátrá po devítileté Natálii Běčákové z Frýdecko-Místecka. Dívku před týdnem vyzvedla u rodinné známé její pravděpodobně psychicky nemocná matka a odvezla ji neznámo kam. Policie pátrá i po matce.

Matka dceru vyzvedla 19. července u rodinné známé v Prodašicích v okrese Mladá Boleslav. „Vzhledem ke společenským vazbám nemocné ženy lze předpokládat, že se mohou pohybovat na celém území České republiky,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Sikorová. 

Dívka má hubenou postavu vysokou 140 až 145 centimetrů a tmavě hnědé dlouhé rovné vlasy. Na hnědých očích nosí dioptrické brýle. Z údajů v policejní databázi Dítě v ohrožení vyplývá, že pátrání bylo vyhlášeno v pondělí.

Natálie Běčáková
Zdroj: ČT24

Osmačtyřicetiletá matka je vysoká 160 až 170 centimetrů. Má střední postavu, hnědé oči a barvené vlasy. Pohybovat by se měla vozidlem Škoda Felicia tmavě modré barvy se státní poznávací značkou 3T5 7768.

Policie žádá lidi, kteří s pohřešovanou dívkou přišli do kontaktu nebo mají jakékoliv informace o jejím pobytu, aby neprodleně kontaktovali nejbližší policejní služebnu, nebo zavolali na telefonní linku 158 nebo 725 849 700. 

Pražští policisté pátrali i po dvanáctileté dívce původem ze Spojených arabských emirátů. Večer ji našli v okolí pražského hlavního nádraží. Je v pořádku a nezraněná. Dívka v úterý mezi druhou a třetí hodinou v noci odešla ze svého bydliště v Bohnicích a poté o sobě nedala vědět. Mluvila pouze arabsky a slabě anglicky.