Srdcerváči podporují firmy i jednotlivce. Práci sehnali stovkám handicapovaných

Srdcerváči dále pomáhají (zdroj: ČT24)

Už dvě stovky handicapovaných mají práci díky charitativnímu projektu Srdcerváči. Ten totiž podporuje desítku firem, které zaměstnávají lidi se zdravotním znevýhodněním. Grantová komise nově k rozjezdu podpořila také jednotlivce.

Sociální podnik Zelený ostrov získal od Srdcerváčů třeba finanční dotaci ve výši 50 tisíc korun. Díky tomu si tak mohli dovolit vyhodit starý mandl, který už nestačil na desítky kil prádla denně, a vyměnit za nový. S novým vybavením budou moci přijmout další zaměstnance se sluchovým postižením. Momentálně jich v podniku pracuje zatím šest.

Kde neexistuje veřejná dotace, pomůže grant

Srdcerváči dohromady rozdali 300 tisíc korun. Finanční pomoc poskytli také jednotlivcům. Mezi nimi byla např. Jana Müllerová, která zákládá personální agenturu pro handicapované, lidi po úrazech nebo po onkologickém onemocnění. Tato skupina je na pracovním trhu totiž znevýhodněna.

Srdcerváči podporují projekty, které nelze dotovat z veřejně dostupných grantů a dotací. Peníze na rozjezd druhých získávají i přes charitativní obchod. V současnosti však hledají tváře pro další ročník. Cílí na lékaře, hasiče, záchranáře anebo policisty, kterým život změnila nemoc.