Pondělní statistiku dopravních nehod ovlivnilo počasí

Praha - V pondělí na českých silnicích zahynuli tři lidé, uvádějí internetové stránky policejního prezidia. Celkem se během dne stalo 769 dopravních nehod.

Při nehodách vznikla škoda přes 32 milionů korun. Pro 10 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 55 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn ve 23 případech. Nepřiměřená rychlost zapříčinila 187 dopravních nehod a 116 řidičů nedalo přednost v jízdě!

Po srážce s drezínou na nechráněném železničním přejezdu u obce Zámělič na Domažlicku v pondělí odpoledne zemřel sedmačtyřicetiletý řidič osobního auta.

Kvůli nehodám byl včera dopoledne neprůjezdný tah z Prostějova do Olomouce. „Na silnici se stala nehoda a poté další ve vytvořené koloně. Řidiči nedodrželi bezpečné vzdálenosti, souvislost to má i s počasím,“ řekla prostějovská policejní mluvčí Alena Nedělníková.

Husté sněžení výrazně omezilo dopravu i ve Zlínském kraji. Policisté zde řešili 44 dopravních nehod, řadu drobných havárií řidiči přitom zřejmě ani nenahlásili. Sníh na cestách také prodloužil dojezdové doby vozidel.